divendres, 26 d’abril del 2013

ON ETS?


Els éssers humans tenim cinc sentits: La vista, l’oïda, l’olfacte, el gust i el tacte. Per tant els ulls, les orelles, el nas, la llengua i la pell, els utilitzem per recaptar informació sobre tot el que ens envolta. 
Cal reconèixer que des de molt petits els infants senten curiositat pel seu entorn, curiositat que els impulsa a explorar i intentar comprendre tot el que passa al seu voltant, i gaudint de les seves descobertes.
La informació que recollim amb els sentits ens diu com són els elements que tenim al nostre voltant i ens ajuda a distingir les diferents sensacions que experimenten, entre allò que ens produeix el plaer o el dolor. Amb els sentits rebem informacions sobre nosaltres mateixos o sobre el que escoltem, sentim, assaborim, toquem, veiem i manipulem. 
Facilitar als infants descobrir allò que els envolta estimulant els sentits i ajudar-los descobrir totes seves les possibilitats, i alhora que anar construir els conceptes com per exemple: suau, tou, agradable, aspre, dur,... 
Crear un espai d’observació i experimentació on la interacció que fan els infants amb els objectes és una pràctica constant, resulta un suport molt important per a la descoberta de l’entorn, a més de facilitar l’establiment de relacions entre el pensament i el llenguatge, entre el significat, el mot i l’objecte. 

L'altre dia a la classe dels Esquirols vam proposar una activitat amb l'objectiu de
- Fomentar la descoberta de tots els sentits 
- Explorar les diferents possibilitats dels sentits 
- Vivenciar i gaudir de les percepcions dels sentits 
- Potenciar la creativitat i les possibilitats del propi cos 

Vam tapar els ulls de manera individual i la resta de companys i companyes havien d'esperar a ser trobats per rebre un petó, però no va ser fàcil, amb els ulls tapats alguns tenien por a l'hora de caminar per la classe, altres, més decidits, ho van fer amb seguretat, va ser molt divertit,...
...sort que tenien l'ajuda de l'oïda, la vista no la podien fer servir!!!!!! 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada