dijous, 18 d’abril del 2013

LA LLEGENDA DE SANT JORDI!


Fa molt i molt de temps, en un poble hi havia un drac ferotge i terrible, que podia treure foc per la boca i fum pel nas.
El monstre es va menjar a tots els animals del poble, i tota la gent estava molt espantada. Preocupats per la situació, van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que vulgues sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.
I així va ser com després d'una llarga discussió, van decidir sortejar cada dia qui seria la persona que aniria a para a l'estomac del drac. 
Però un dia, la sort va fer que li toqués ser devorada a la filla del rei. La jove princesa era molt simpàtica, amable, bonica i elegant. Tenia el cor de tots els ciutadans robats, i per aquest motiu centenars s'oferiren per substituir-la. Però el rei,adolorit, va ser just i sever, la seva filla era com qualsevol altre. Si li havia tocat hi havia d'anar.
I així va ser com la jove donzella va sortir del castell per trobar-se amb el drac mentre tot el poble mirava desconsolat, com la princesa es dirigia cap al sacrifici. Però mentre la noia es dirigia cap a la cova del drac, el jove cavaller Sant Jordi, amb una brillant armadura, muntat sobre un cavall blanc, es va presentar. La princesa se'l va mirar i li va dir:
- Fugiu! fugiu ràpidament d'aquí! noble cavaller, si us quedeu per aquí, apareixerà el drac i només us vegi us devorarà.
El jove cavaller, li va contestar:
- No patiu princesa. Si sóc aquí es perquè hi he vingut expressament. He vingut des de molt lluny per protegir-vos a vós i a alliberar el vostre poble d'aquesta fera.
De cop i volta va sortir el drac, davant l'horror de la princesa i el goig del cavaller. El cavaller Sant Jordi li va clavar una bona estocada amb la seva llança, i va salvar a la princesa. De la sang del drac, va sortir un roser, amb les roses més vermelles que la princesa hagués vist mai, roser del que el jove cavaller Sant Jordi en va tallar una rosa i li va regalar a la princesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada